Bestel direct

In het zelfhulpboek Nooit meer Mister Nice Guy beschrijft auteur dr. Robert A. Glover het ‘Nice Guy-syndroom’. De Nice Guy komt altijd aardig over en vermijdt conflicten, koste wat het kost. Glover stelt dat Nice Guys door ervaringen in hun kindertijd en door de maatschappij geconditioneerd zijn te geloven dat zij alleen succesvol zullen zijn als ze ‘aardig’ zijn en alles ‘goed’ doen. Nice Guys verlangen naar goedkeuring van iedereen, met name van vrouwen. Ironisch genoeg geloven ze tegelijkertijd niet dat ze goedkeuring verdienen. Ze doen zo hard hun best om goedkeuring te verkrijgen dat ze intern gefrustreerd raken en hun zelfhaat groeit. Daardoor zullen Nice Guys zich vaak gedragen op een manier die verre van aardig is; ze zijn oneerlijk en passief-agressief (ze zijn emotioneel niet beschikbaar voor hun partner, vergeten dingen, komen te laat, komen hun beloftes niet na, enzovoort).

Vanwege deze ingesleten patronen zullen Nice Guys nooit hun volledige potentieel bereiken en krijgen wat ze willen in het leven. Het voorschrift van dr. Glover is er onder meer op gericht de Nice Guys te laten inzien dat hun eigen behoeften en verlangens belangrijk zijn en dat ze eerst moeten leren om zichzelf gelukkig te maken, voordat ze anderen gelukkig kunnen maken. Een van de primaire remedies die het boek beschrijft is dat Nice Guys leren hun mannelijke karaktertrekken te omarmen en verder te ontwikkelen, in plaats van er bang voor te zijn en ze te onderdrukken.

Over de auteur
Dr. Robert A. Glover is een internationale autoriteit op het gebied van het ‘Nice Guy-syndroom’. Glover is regelmatig te gast in radioprogramma’s en wordt geciteerd in talloze publicaties.

Met zijn boek No more Mr. Nice Guy, online cursussen, workshops, podcasts, blogs, consulten en therapiegroepen heeft dr. Glover talloze mannen en vrouwen wereldwijd geholpen hun leven in positieve zin te veranderen. Dankzij zijn werk konden duizenden Nice Guys de transformatie ondergaan van passieve, rancuneuze slachtoffers naar krachtige, geïntegreerde mannen. Zij maakten belangrijke veranderingen door op persoonlijk vlak, terwijl ook in hun carrières en in hun intieme relaties een positieve transformatie plaatsvond.

Dr. Glover is de ontwikkelaar van ‘Dating Essentials for Men’, de directeur van TPI University (www.drglover.com/tpi-university) en huwelijks- en familietherapeut met licentie in de staat Washington.
Dr. Glover verblijft door het jaar heen in Bellevue, Washington en Puerto Vallarta, Mexico. Neem contact op met dr. Glover via: robert@drglover.com